Scroll to top
Campanyes Forestals Ordenació Forestal

Campanya de suro 2018

Durant el període de lleva del suro de l’any 2018, des de Procuradors Forestals s’ha coordinat l’aprofitament surer d’un total de 19 finques forestals entre les províncies de Girona i Barcelona.

S’han realitzat les tasques de direcció i coordinació dels treballs (arranjament de camins, lleva, tractament fitosanitari, desembosc, càrrega i transport) i la comercialització del producte davant la indústria de més de 620 tones de suro: suro de qualitat apte per a fer taps, suro de rebuig apte per diferents aplicacions, suro cremat i pelegrí.

La campanya d’enguany ha estat marcada per l’accentuat augment del preu del suro de rebuig, però també del suro de qualitat. Esperem que aquest preu es pugui mantenir en les properes campanyes, permetent la rendibilitat necessària a les finques per dur a terme una millor gestió de les suredes, repercutint així en la millora de la qualitat del producte.

Els preus d’aquest any han permès tornar novament al sistema de venda de suro enrasat davant la indústria, i també el de compra en peu que feia anys que no es practicava per la manca de marge comercial i de la inseguretat del valor del producte en el mercat.

  • Etiquetes

    Gestió integral, Subericultura, Suro

  • Data:

    Setembre, 2018

  • Ubicació:

    Girona, Barcelona

Projecte_Campanya-Suro_Procuradors Forestals Projecte_Campanya-Suro_Procuradors Forestals Projecte_Campanya-Suro_Procuradors Forestals